Print

Koriander-Wortelsoep

Kleurrijke, smakelijke maaltijdsoep

Cursus Soepen
Cuisine Wereldgerechten
Keyword Koriander, Soep, Wortel
Personen 4 personen
Auteur beheerder

Ingrediƫnten

  • 1 el olie Boter of Margarine
  • 4 stuks Grote wortels
  • 1 stuks Ui Gesnipperd
  • 1 liter Groentebouillon
  • 1 bos verse koriander
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  1. Schil en snij de wortel in kleine plakjes

  2. Doe de eetlepel olie in de pan.
    Snipper de ui en fruit deze samen met de wortel op laag vuur tot de ui zacht is.

  3. Voeg de bouillon en grof gehakte koriander toe. Bouillon gewoon van blokjes maken is prima.

  4. Breng aan de kook en kook net zo lang tot de wortel zacht is.

  5. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer tot je een mooie gladde soep hebt.

  6. Snij de kipfilet in reepjes.

  7. Verwarm de soep en breng op smaak met zout en peper.

  8. Meng de kipfilet vlak voor het serveren door de soep of serveer een beetje per kop.

  9. Variatietips:
    Gerookte kipfilet is ook goed te vervangen door in reepjes gebakken kipfilet. Ook ham past prima bij deze soep.
    De kern van grote wortels is vrij zoet als dit je stoort kan je deze eruit snijden.