Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten.

Met maar 4 ingrediƫnten een makkelijke maar heerlijk stukje fudge voor bij de koffie of als toetje.

Fudge met kruidnoten

Heerlijke fudge dit keer met kruidnoten.

  • 300 gram Chocolade (Melk, puur of wit)
  • 1 blik Gecondenseerde melk (397 gram)
  • 2 handjes Kruidnoten
  • 1 snufje koek en speculaaskruiden
  1. Doe de gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm dit langzaam. Af en toe roeren, vooral op de bodem.

  2. Breek ondertussen de chocolade in stukken dan lost het sneller op. Het lekkerste is half melk, half puur maar naar smaak moet je nemen welke je het lekkerste vind.

  3. Bekleed een ovenschaal van ongeveer 20cm met wat bakpapier.

  4. Zodra de melk warm is, niet koken!, kan je de chocolade en de koekkruiden toevoegen. Zet het vuur uit. Meng dit door en blijf zachtjes roeren tot alle chocolade gesmolten is. Duurt dit te lang dan verwarm je het pannetje nog een beetje.



  5. Meng de kruidnoten door dit mengsel maar hou er een paar achter voor decoratie.
    Giet het mengsel in de ovenschaal en druk de achtergehouden kruidnoten op de bovenkant.

  6. Zet het schaaltje in de koelkast en na minstens drie koelen uur kan je de fudge snijden.
    Eet smakelijk!



  7. Variatietips: Iedere soort harde koek kan er prima doorheen. Wil je meer kruidnoten gebruiken of ze hakken. Leef je uit.
    Vlak voor je de kruidnoten erdoor roert kan je een glas whiskey, cognac of wat jezelf lekker vind door het mengsel roeren.

Share This