Hachee

Hachee

Hachee – Een oer-Hollandse klassieker

Heerlijke stoofpot waar eindeloos mee valt te combineren en variƫren.

Hachee

Heerlijke oer-Hollandse vleesstoofpot

Cursus Hoofdmaaltijd
Cuisine Hollands
Keyword Hachee, Oer-Hollands, Stoofpot
Personen 4 Personen
Auteur Richard Rietdijk

Ingrediƫnten

  • 4 ons Hacheevlees in blokjes gesneden
  • 4 stuks Uien grof gesneden
  • 1 stuks Bouillonblokje runder
  • 2 dl Vocht Wijn, bier, water, etc
  • 2 stuks Laurierblad
  • 4 stuks Kruidnagel
  • 2 el Bloem
  • 40 gr Boter, margarine of olie
  • 2 el Azijn
  • 1 tl suiker
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Snij het vlees in gelijke blokjes. (In plaats van Hacheevlees kan je ook hamlappen, sukadelappen gebruiken. Al het vlees wat een langere bereidingstijd heeft.)

  2. Bak het vlees in de boter op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de uien ongeveer 2 minuten mee.

  3. Voeg de bloem toe en roer alles goed door. Na ongeveer 2 minuten het vocht toevoegen. Kies hier iets wat je lekker vind. Donker bier (Guinness) smaakt het mooist bij dit recept.

  4. Voeg het bouillonblokje, de laurier, kruidnagels, azijn, suiker, peper en zout toe. Roer dit weer goed door. Proef of je dit al goed vind smaken, pas anders de smaak nog wat aan.

  5. Op het kleinste gaspitje, liefst met een vlamverdeler, minstens 3 uur laten sudderen. Sluit met de deksel de pan niet helemaal af want dan kan de saus mooi indikken. Schep zo af en toe eens om en voeg als je de saus te dik vind  iets vocht toe.

  6. Variaties: Vervang azijn en suiker door appelstroop of voeg in blokjes gesneden tomaat toe. Spekblokjes passen er ook prima door.

Share This