Traditiegetrouw vraagt de Voedselbank voor de Kerst aan mensen om extra boodschappen te doen en die te geven aan de Voedselbank. Op 13 en 20 december staan vrijwilligers weer in diverse supermarkten.

“Wij zijn afhankelijk van wat onder meer supermarkten en bakkerijen ons geven”, zegt Loes Schrijver, vrijwilliger bij Voedselbank Oldambt. “Dat zijn vooral producten die tijdelijk houdbaar zijn, zoals brood en vlees. Maar ook houdbare producten, zoals koffie, tandpasta en kapucijners, zijn uiteraard van harte welkom. Veel mensen, steeds meer, kunnen dat niet betalen. Zij leven onder het bestaansminimum en dat is echt geen pretje!”
Behalve vrijwilligers die iedere week voedselpakketten samenstellen en uitdelen, werken ook leden van politieke partijen mee aan de inzameling, zoals de PvdA en Gemeentebelangen.
Ze vragen mensen om extra boodschappen te doen voor mensen die het wat minder hebben. Ze geven de klanten een boodschappenlijstje en dan kunnen ze zelf bepalen wat ze ervan kopen. Na de kassa staat een vrijwilliger die de producten verzamelt en een chauffeur brengt alles naar het magazijn in Winschoten.
“Of je nu één product koopt of meerdere: alles is welkom!”, zegt Loes. “De cliënten van Voedselbank Oldambt zullen blij zijn met iedere gift!”

Share This